Halfvol

Vanmiddag miezerde het even. Ik fietste van de praktijk naar huis en merkte tot mijn verbazing dat er wat spetters op mijn arm kwamen. Er was eigenlijk nauwelijks een echte regenwolk te zien. Toen ik thuis kwam, zag ik een regenboog. Onderweg kon ik die niet zien, omdat ik in de richting van de zon fietste. Toen ik er een foto van wilde maken, was de regenboog al weer verdwenen, want de miezer was opgehouden.

IMG_2163Op vakantie zagen we ook een regenboog, een dubbele. Toen ik daar een foto van appte naar een vriend, reageerde hij dat hij hoopte dat het snel weer mooi weer zou zijn. Ik appte terug dat er zon moest zijn om een regenboog te zien. Ja, zei hij, maar er moet ook regen zijn.

Voor een regenboog heb je beide nodig. Regen en zon tegelijk. Volgens mij maakt het dan wel uit wat je dan wil zien: vooral de regen of vooral de zon? Is het glas halfvol of halfleeg? Doe mij maar halfvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *