Rit 1

imageHoe ver is 172 kilometer? En hoeveel ga je omhoog in 3600 hoogtemeters?

Na vandaag zou ik het antwoord moeten weten. De rit van vandaag ging over bekende en beruchte cols uit de Tour de France: de col de l’Echelle, de Lautaret, de ¬†Galibier en de Croix de Fer.

De eerste drie waren zwaar en mooi. Vooral de Galibier was mooi maar zwaar. Gelukkig stond de volgwagen boven, met drinken. Inge is mee als ploegbegeleider en het is minstens zo bijzonder om samen met haar daar bovenop de col te staan als de col te beklimmen.

Na het tweede checkpoint was de Croix de Fer een brug te ver. Nog 28 kilometer klimmen met stukken van 10%, na al 2100 hoogtemeters in 35 graden, dat ging niet meer.

Gelukkig was een volgwagen van een ander team zo vriendelijk me mee te nemen naar de top, zodat ik wel kon afdalen.

Een beetje een teleurstelling, maar hopelijk kan ik morgen nu wel weer meerijden. Grappig om te merken dat het instappen in een volgwagen voelt als vals spelen. Een confrontatie met jezelf, op een andere manier dan ik had verwacht. Zorgen dat ik morgen weer kan rijden is belangrijker dan nu alle kilometers maken, dat weet ik wel, maar het voelt toch anders.

Een mooi begin van Tour for Life.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *